Logo
 
luni, martie 30th, 2015

10 puncte pentru Electric City (Foto)

Electric City, “fratele mai mic” al festivalului Electric Castle s-a desfasurat sambata si a adunat peste 6000 de persoane in cele 2 locatii: Sala Polivalenta si parcarea subterana Cluj Arena.

Am structurat acest articol in 10 puncte pentru a scoate in evidenta cateva aspecte pe care le-am remarcat la Electric City.

1. Numarul participantilor

Organizatorii au declarat la conferința de presă că se așteptau ca la acest ”maraton muzical” să vină aproximativ de 6000 de persoane din Cluj, din țară, dar și studenți francezi, străini din Anglia, Portugalia, Germania.

Din comunicatul oficial aflam ca aceasta estimare s-a adeverit.

Electric City 2015 foto Teodora Neagu (2)

2. Fumatul interzis

Teodor Negrea, directorul artistic al Electric Castle:

“Am gândit proiectul acesta de doi ani și am decis ca anul acesta să îi facem debutul. Am înțeles demersul autorităților și am amenajat un loc special afară unde se va putea fuma. Avem un public inteligent și frumos, care sper că va înțelege acest lucru și se va conforma. Aș numi Electric City un <one night stand>. Ne bucurăm că cei de la federația Share au avut deschiderea și au înțeles că acest proiect este pentru Cluj, pentru tineri și sunt o grămadă de tineri din alte orașe.”

Cortul amenajat pentru fumat a avut succes si nu per total nu s-a fumat in Sala Polivalenta, in afara de cateva cazuri izolate. Rezulta ca fumatorii pot rezona cu aceasta idee atata timp ca li se ofera o alternativa.

Electric City 2015 foto Teodora Neagu
3. Parteneriatul cu Federatia Share

Teodor Negrea, directorul Boiler Events, organizatorul evenimentului:

„Clujul avea nevoie de un eveniment, indoor, mare care să dezmorțească orașul după iarnă. Electric City este un proiect pe care îl pregăteam de 2 ani, iar faptul că anul acesta Cluj este Capitala Europeană a Tineretului ne-a oferit contextul perfect să îl lansăm”.

Vlad Pop, președintele Federației SHARE:

“Suntem fericiți că avem acest parteneriat și sunt convins că împreună vom face multe lucruri bune pentru Cluj. Feedback-ul venit din partea tinerilor din toată țara este unul foarte pozitiv”.

4. Sonorizarea a fost buna

5. Efectele de lumini au schimbat atmosfera in sala si au fost foarte bine realizate

De asemenea, momentele in care se aruncau confetti au fost apreciate de catre public.

Electric City 2015 foto Teodora Neagu (4)

6. Plata prin carduri RFID a functionat foarte bine

Singura modalitate de incasare/plata a bunurilor cumparate în interiorul evenimentului au fost cardurile RFID. Organizatorii au retinut 5 lei pentru 1 Card RFID, cardurile se incarcau cu suma dorita de catre participanti si sumele neconsumate erau returnate, la solicitare. Acest sistem cu card a functionat foarte bine.

8. Nu au fost cozi interminabile

Amplasarea barurilor si a standurilor de incarcare carduri RFID au fost bune si astfel nu am prins cozi la cumpararea bauturilor la bar, ceea ce este o noutate la evenimente de anvergura mare unde de obicei se pierde mult timp cu statul la coada.

7. Artistii au fost „electrici”

Incepand cu Grimus si Urma pana la Akua Naru, Waldeck, Chase and Status, Kove si Jon Kkennedy, artistii au fost diferiti ca stil si abordare si am auzit stiluri precum Dnb, dubstep, rock, electronic ballroom, hip-hop, wester.

Muzicienii au mentinut o atmosfera electrica pe tot parcursul evenimentului, pana dimineata.

Electric City 2015 foto Teodora Neagu (9)
Chase and Status

8. Felicitari organizatorilor pentru ca au reusit sa aduca o alta formatie in locul headliner-ului.

Formatia Morcheeba era headliner-ul anuntat, dar nu au mai putut sa fie prezenti la eveniment. Organizatorii au reusit in cateva zile sa contracteze formatia Waldeck si au demonstrat ca le pasa de public si de renumele pe care il au.

Electric City 2015 foto Teodora Neagu (5)
Waldeck live band

9. Silent Disco

Ca de obicei, party-ul cu casti Silent Disco a adunat zeci de persoane in sala adiacenta salii mari. Acest concept este foarte apreciat de public deoarece este diferit si creaza o senzatie unica de petrecere.

Electric City 2015 foto Teodora Neagu (1)

10. Respectul acordat publicului este foarte important.

Dupa 2 editii de Electric Castle si una de Electric City, organizatorii pun accentul pe o experienta cat mai complexa a publicului: muzica, fashion, photobooth, silent party, o modalitate de plata cat mai rapida si usoara si o atmosfera de festival.

Acest lucru este important, apreciat si rasplatit de public. Cu aceste 10 aspecte am dorit sa punctam cat mai succint experienta primei editii a „fratiorului” Electric City, chiar daca cuvintele nu fac cat experienta live.

Felicitari si ne vedem la urmatoarea editie Electric City, poate chiar cu varianta de primavara electrica de 2 zile, nu doar de o zi.

Mai multe fotografii sunt pe pagina de Facebook Musicomania .

Electric City 2015 Teodora Neagu (15)

 

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.