Logo
 
joi, septembrie 17th, 2015

Amos Hoffman Quartet la Sibiu Jazz Festival

Amos Hoffman este un chitarist de jazz israelian, care cântă şi la mandolină, cunoscut în întreaga lume ca un pionier în îmbinarea ritmurilor şi temelor melodice din Orientul Mijlociu cu jazzul modern.

A studiat chitara în particular, după care a studiat la prestigioasa Rubin Academy of Music din Ierusalim. Căutarea de experienţe muzicale noi l-a adus la Amsterdam, apoi la New York, unde a cântat jazz atât cu muzicieni consacraţi cât şi cu tinere talente precum Jason Lindler, Omer Avital, Avishai Cohen, Sam Newsome, Claudia Acuna. A început de asemenea să studieze într-o manieră formală muzica Orientului Mijlociu alături de libanezul Bassam Saba, care cântă la mandolină şi fluier.

În 2013 Amos a primit unul dintre cele mai prestigioase premii din Israel, Premiul Landau pentru Arte şi Ştiinţe pentru rezultate remarcabile în domeniul jazzului.

Jazzul de inspiraţie evreiască/orientală al lui Amos Hoffman este o călătorie într-o caravană a condimentelor a cărei destinaţie finală este un club de jazz underground la primele ore ale dimineţii. Combinând influenţe melodice şi ritmice orientale cu un simţ eminamente american pentru groove, Hoffman este un pionier al genului.

Proiectul “Brown Sugar” e o prelungire a pasiunii sale de a combina jazz cu muzica Orientului Apropiat, o explorare de melodii şi ritmuri ce incorporează elemente de compoziţie şi improvizaţie comune ambelor genuri muzicale.

Amos Hoffman Quartet – “Brown Sugar” (Israel)

Amos Hoffman – chitară

Ilan Salem – flaut

Aviv Cohen – tobe

Gilad Abro – bass

Official Website: http://www.amoshoffman.com/


Sibiu Jazz Festival

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.