Logo
 
luni, martie 16th, 2015

Catrhythm

Catrhythm este prima trupă de rockabilly/rock’n’roll din România. Alcătuit sub formă de cvartet grupul scoate în evidenţă vocea veritabilă a carismaticei vocaliste. Chitara, contrabasul şi bateria desavarşesc un tablou muzical autentic al anilor ’50.

Catrhythm ne propune un cocktail de rockabilly cu o aromă fină de Jump Blues. Astfel îi putem auzi pe Janis Martin, Wanda Jackson, Johnny Burnette, Don Woody, Tommy Steel, Etta James, Ruth Brown şi mulţi alţii.

În primele saptămâni de la alcătuire au apărut la televiziunea locală precum şi în show-ul lui AG Weinberger’s, Acadeaua. Primul lor demo reuneşte 16 piese de un rockabilly autentic iar un al doilea album este deja pe drum. În scurt timp de la formare au cantat pe scene din Cluj, Bucuresti, Brasov si Deva.

Rețeta de rockabilly & jump blues a fost îmbogățită: chitara, contrabasul și bateria cu nerv dezlănțuie valuri și valuri de energie dementă ce pulsează în spectatori cu fiecare acord. Cireașa de pe tort, deja trademark, vocea lui Little Mary Ann, ferm descătușată pe fiecare refren.

Pe 22 martie filmează primul lor videoclip în The Shelter iar iubitorii de rockabilly din oraș pot participa activ la crearea lui. (event facebook)

catrhythm

1. De la ce vine numele trupei? Sau de unde v-a venit ideea pentru nume?
Cousin Willy (chitara/voce): Eram cu un prieten de al meu, numit Junior Marvel, conduceam si ascultam piesa Get Rhythm de la Johnny Cash si mi-am dat seama ca am putea sa combinam multe dintre principiile rockabilly-ului prin numele Catrhythm.

2. Care este povestea din spatele formarii trupei?
Cousin Willy: Impreuna cu Little Mary Ann ne-am mutat in Romania (din Olanda). Eu am mai cantat intr-o trupa de rockabilly acolo si am hotarat sa infiinta trupa Catrhythm. Fiind singura trupa de acest gen din tara, am cautat muzicieni buni pentru a incepe acest proiect inedit pentru Romania.

3. Cum va descrieti trupa in cateva cuvinte?
Colorata, dinamica, energizanta.

4. Cine sunteti cand coborati de pe scena?/Cu ce va ocupati in afara de muzica?
Fiecare dintre noi avem locuri de munca in diverse domenii, cel mai important lucru care ne aduce impreuna este muzica, dar si multe alte interese comune.

5. Ce ritualuri aveti inainte sa urcati pe scena?
Nu avem cine stie ce ritualuri, povestim, glumim, ne destindem pentru a putea transmite cat mai multa energie pozitiva, fiindca la finalul serii asta e cel mai important, ca oamenii care te-au ascultat, au dansat pe muzica pe care o canti, sa fi primit ceva din tine.

6. Ce va inspira cand scrieti piese noi?
Orice te poate inspira pentru a scrie o piesa noua, lucruri pe care le intalnesti pe parcursul zilei, povesti pe care le spun prietenii, iubirea, frica, toate trecute prin filtrul propriu, dau rezultatul muzical.

7. De ce sa venim la concertele voastre?
Daca vreti sa aveti parte de distractie, sa vedeti ceva nou, un adevarat show, sa dansati, sa va simtiti bine, sa va simtiti energizati, atunci pur si simplu trebuie.

8. Puteti sa ne povestiti care a fost cea mai haioasa intamplare in concert(e)?
E greu sa relatam doar o intamplare haioasa, fiecare concert vine cu ceva comic, ceva care ramane in sufletele noastre.

9. Care sunt obiectivele voastre, ca trupa, pentru anul acesta?
Pentru 2015 avem 3 obiective:

– Sa aducem trupa Catrhythm si stilul Rockabilly cunoscut la nivel national.
– Sa obtinem un contract cu o casa de discuri.
– Sa cantam si in afara Romaniei.

10. Ce nu ati fost intrebati pana acum, dar ati vrea ca fanii vostri sa afle?
Fiind ceva nou la noi in tara, din fascinatia pentru nou, ni s-au pus tot felul de intrebari, asadar pe plan muzical am cam fost dezgoliti de secrete.

Catrhythm înseamnă :

Little Mary Ann Lead vocals ( Voce )
Cousin Willy guitar (chitara)
Slappin’ Marshall (double bass (contrabas)
Big Bob Drums (tobe)

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.