Logo
 
joi, septembrie 17th, 2015

Dorantes la Sibiu Jazz Festival

Unul dintre pianiştii de flamenco ce inspiră cel mai mult în vremurile noastre, Dorantes fuzionează rădăcinile sale tradiţionale cu o abordare avangardistă pentru a-şi creea muzica model. Ca un artist laureat cu multe premii, este aclamat drept unul dintre cei mai interesanţi şi captivanţi pianişti şi compozitori de flamenco din lume.

Muzicantul are un istoric solid în această zonă a muzicii. Născut în 1969 la Sevilla într-o familie prestigioasă din lumea flamenco-ului, cu o linie lungă de artişti legendari, Dorantes a absorbit rădăcinile flamenco-ului acasă. A căutat întotdeauna să realizeze o sinteză între flamenco-ul tradiţional, muzica clasică şi cea de avangardă.

Riguros în ceea ce priveşte tehnica, inovator în compoziţie şi perfect în execuţie, abordarea lui Dorantes l-a făcut să ajungă un nume important în lumea pianului de flamenco, deschizând o cale nouă în istoria pianului; o voce hrănită de flamenco-ul spaniol şi totuşi personală.

Dorantes şi-a făcut debutul profesional pe scenă la vârsta de 22 de ani, la The Royal Alcazar, cu Regele şi Regina Spaniei în audienta. Dar abia în 1998, când prima sa creaţie muzicală, Orobroy, a fost lansată, artistul a ajuns în atenţia publicului şi a criticilor, puritanii lăudându-i tehnica şi fanii aplaudându-i inovaţia curajoasă. De la acest punct încolo, Dorantes a fost declarat “flamenco-ul secolului douăzeci şi unu”.

Dorantes a fost numit Protector al Fundaţiei Naţionale pentru Cultura Gitano de către Ministrul Culturii din Spania, o distincţie acordată exclusiv marilor muzicieni de flamenco.

Ca muzician şi compozitor renumit, Dorantes a preluat şi alte roluri. A lucrat ca regizor, producător şi aranjor pentru Hon. D. Gabriel Garcia Marquez, folosind texte din creaţia sa, Cuando Lebrijano canta, se moja el agua.

Dorantes – “InterAccion” – (Spania)

Dorantes – pian

Leonor Leal Chamorro – dans flamenco

Javi Ruibal – percuție

Official Website:  http://www.dorantes.es

Sibiu Jazz Festival

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.