Logo
 
miercuri, martie 11th, 2015

FronT

Category:

Etichete:,

Mihai Șarlea vorbește despre FronT.

Sădită, ofilită, neînflorită, oprită-n pântec de acord, n-a contenit să urle-n creștetele noastre asemeni unei imagini obsedante a unui apus perfect ce cere o a doua reîncarnare… Cam așa-mi suna, în cap, un rezumat al trecutului trupei FronT, văzut și distilat prin prisma celor peste 5 ani de când ne-am propus să proiectăm în 20-20kHz ideile prea înghesuite într-un craniu și prea singure-ntr-un suflet.

Desigur, sunt dator cu o spicuire din trecutul evocat mai sus…

În 2009, eu (Mihai Șarlea <voce>) și Ciprian Sav <chitară> am decis că e momentul să ne cautăm membri pentru a forma o trupa – deja erau foarte multe idei și ar fi fost păcat să se piardă. Am început cu Iuliu Kadar aka Doc la chitara bass și Sergiu Fănică aka Sergo la tobe. Chimie era din plin, iar rezultatele n-au întârziat să se materializeze: concerte, foarte multe aprecieri din partea prietenilor din alte trupe și, din fericire, împărtășite și de unii oameni ce nu auzisera niciodată de noi… Am înregistrat o preproducție și apoi ne-am produs primul EP care, din păcate, n-a mai văzut “lumina căștilor” deoarece componența s-a dizolvat în urma unor diferențe de viziune. Cu toate acestea, piesa Where Do You Go a urcat până pe locul 4 la Radio Guerrilla la sfârșitul lui 2009, mulțumită sutelor de voturi primite din partea voastră.

Până în 2011, trupa a cunoscut multe mutații dpdv al componenței (eu și Ciprian am rămas) și-o să mă opresc doar asupra acestora: Doru Nedelcu la chitara solo, Călin Cămărășan la tobe, Cosmin Cocrean la bass. În formula aceasta am cântat în cadrul festivalului One Love for Chi, inițiat la nivel național de către DJ Heffe (Coma), unde am avut ocazia să împărțim scena cu multe trupe talentate ale undergoundului românesc.

FronT

Ultimul concert FronT a fost concertul acustic din ianuarie 2011, susținut împreuna cu lansarea EP-ului formației No Tranzistors din Cluj-Napoca.

În primii 2 ani de activitate, am deschis numeroase concerte ale unor trupe deja bine înfipte în telurul muzical, cum ar fi Subscribe, IPR, Luna Amara, Vita de Vie, Coma, Altar, Domination sau Godmode, am cântat în multe locații din România și, datorită lor, am învățat foarte multe despre cum și ce înseamna să fii pe scenă și să-ți faci treaba la cel mai înalt nivel de care ești capabil.

A urmat o perioadă numită în termeni “americănești” << hiatus >> în care, din motive de componență și de conjunctură am încetat să mai activăm, chiar dacă am avut multe tentative de a remedia problemele de componență și timp.

Și pentru că oricărei povești îi stă bine cu un << happy end >>, noi vă vom spune doar că, anul ăsta (2014) ne-am “alipit-o” pe Julia Kocis la tobe și am reușit să dăm jos FronT-ul “de pe butuci”: am reluat și reorchestrat câteva dintre piesele vechi, dar majoritatea sunt piese noi, compuse de Ciprian în perioada de pauză și lucrate împreună cu trupa la sală!

Trupa lansează primul single din 2015 intitulat Left Inside, după o pauză de aproape 6 ani de la lansarea precedentei piese Where Do You Go.

Componență actuală:

Julia Kocis – Tobe
Cosmin Cocrean – Chitară bass
Ciprian Sav – Chitară ritm și voci de fundal
Doru Nedelcu – Chitară ritm, voci de fundal, Scratch, Clape, etc
Mihai Șarlea – Voce

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.