Logo
 
luni, martie 9th, 2015

Gecko

Category:

Etichete:, ,

Gecko este o trupă heavy metal din Cluj-Napoca înființată în anul 2013. Membrii trupei sunt:

Ovidiu Florea – vocalist

Alexandru Kiraly – chitară ritm

Paul Oprea – chitară lead și backing vocals

Andrei Bărbuleț – chitară bass

Vlad Someșan – tobe

Cei trei din urmă sunt membri fondatori ai trupei. Au început să cânte într-o trupă de covers care se axa pe classic rock, sub numele de Infected, alături de o vocalistă și un chitarist lead.

Plecarea vocalistei și a chitaristului lead nu a spulberat dorința celor trei de a cânta și a-și face un nume. La scurt timp, chitaristul Paul Oprea, basistul Andrei Bărbuleț și toboșarul Vlad Someșan au început să exerseze, astfel punând bazele unui nou concept și unui nou sunet – Gecko.

Membrii trupei susțin că muzica lor este influențată de trupe heavy metal și metalcore, cum ar fi: Avenged Sevenfold, Bullet for my Valentine, Trivium și Disturbed, dar cu un aer mai melodic. Munca grea de un an de zile și perseverența a dus la riff-uri melodice de chitarș, blast beats și breakdown-uri stilizate în genul metalcore. Doar o voce variind de la scream la clean și liniile ritmice hardcore lipseau din ecuație, așa că, în 2014, doi noi membri au fost adăugați: vocalistul Ovidiu Florea și chitaristul Alexandru Kiraly.

gecko

Musicomania i-a luat la întrebări:

1.De la ce vine numele trupei?

Numele trupei provine de la soparla cu acelasi nume, gecko: acea soparla care sfideaza legile gravitatiei, la fel cum noua ne place sa sfidam legile in muzica, nelimitandu-ne, si cantand exact ceea ce simtim. Desigur, exista o latura mai ascunsa a numelui, insa nu se avantam sa o explicam verbal, ci preferam sa se faca inteleasa doar prin muzica noastra.

2.Care este povestea din spatele formarii trupei?

Kilometrul 0 al drumului spre aceasta formula a fost cand Somesan Vlad impreuna cu Ovidiu Florea, elevi fiind la Liceul de Muzica “Sigismund Toduta” cautau sa pune bazele unei trupe rock . Acestia l-au intalnit pe Oprea Paul care era proaspat transferat la Liceul de Muzica, si l-au invitat sa li se alature. Intre timp Andrei Barbulet s-a alaturat trupei acesta fiind un bun prieten cu Paul. Dupa o perioada formula s-a schimbat Ovidiu lipsind o perioada din ecuatie, alti doi membrii s-au alaturat trupei, care la acel moment abordau un stil classic rock. Aceasta formula s-a dovedit a nu fi pe placul lui Vlad, Paul si Andrei, care au trecut rapid peste stillul prea domol oferit de classic rock, hotarandu-se sa inceapa doar ei trei un nou concept de sunet mult mai hard dar totusi melodic, in care isi puteau exprima liberi frustrarile, sentimentele, starile de spirit si nu numai. Dupa ce au pus bazele catorva piese instrumentale, Ovidiu si-a revendicat locul de vocal in trupa, astfel componenta fiind aproape completa. Piesa finala a puzzle-lului a fost Kiraly Alexandru care se cunostea dinainte cu baietii, acesta inchizand cercul, iar formula fiind completa.

3.Cum va descrieti trupa in cateva cuvinte?

Gecko? Simplu: Prietenie, Energie, Schimbare.

4.Cine sunteti cand coborati +de pe scena?/Cu ce va ocupati in afara de muzica?

Odata coborati de pe scena, continuam show-ul in backstage sau in public. Ne place ca lumea sa se simta bine cu noi si in timpul concertului dar si dupa.

Printre altele, suntem studenti si cam asta ne ocupa tot restul timpului.

5.Ce ritualuri aveti inainte sa urcati pe scena?
Singurul ritual inainte de urca pe scena este “Berea de dinainte” …si “tigara de dupa”.

6. Ce va inspira cand scrieti piese noi?

Procesul creativ din spatele pieselor porneste din experiente personale, ambitii si stari de spirit puse pe muzica.

7.De ce sa venim la concertele voastre?

Tot ce va putem spune e ca abordam un concept de sunet fresh pe scena romaneasca, iar daca va place “nebuneala”, va asteptam sa ne rupem impreuna la concerte. Restul e Live.

 

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.