Logo
 
luni, martie 30th, 2015

Jaxx Rock Battle din 25 martie, seara basiștilor

Jaxx Rock Battle din 25 martie, seara basiștilor

La ultima ediție a concurului Jaxx Rock Battle s-au comparat mere cu pere. Juriul a trebuit să desemneze un câștigător comparând patru genuri de rock diferite. Runda a fost mai specială, întrucât vedetele serii au fost basiștii. Trupa câștigătoare se va califica în finală.

Cell Mates

Atmosferă de tabără cu Cell Mates

Clujenii de la Cell Mates a spart gheața pe scena Jaxx în ediția din 25 martie. Trupa e formată din trei membri și trei instrumente: chitară, bass și percuție. Pe lângă combunația voce și chitară electrică, am fost martorii unei combinații foarte rar întâlnite: tobe și voce back-up. Cei trei clujeni au creat o atmosferă degajată, demnă de un foc de tabără între prieteni. Muzica rock avea tente de blues, ceea ce a reușit să incite publicul spre visare. Și membri juriului au apreciat muzica celor trei, însă i-au sfăutuit să se lanseze prin concerte după câteva înregistrări:

“Trebuie să fiți conștienți că v-ați ales un stil destul de depresiv. Cred că trupa ar fi mai ușor de digerat prin înregistrări.”- Andy Ghost, Masterpeace

Baby Elvis

La un rock’n roll cu Baby Elvis

Baby Elvis a fost cea de-a doua trupă care a umplut scena Jaxx. Tinerii din Oradea au adus o tentă de rock’n roll, siropată cu un stil propriu. Două chitări, un bas, percuția și două voci au condus publicul cu gândul la vacanțe la mare și au creat atmosfera specifică din filmul Euro Trip. Din cauza unor probleme tehnice, vocile solistului și a vocalistului de back-up nu s-au auzit. De aceea managerul trupei a cerut ca trupa să mai cânte încă două melodii după ce au cântat ceilalți competitori. Orădenii au reușit să facă atmosferă, iar vedeta care a cules cele mai multe laude din partea juriului a fost basistul:

“Ai un stil aparte, îmi place. Nu știu de ce, dar mi-ai adus aminte de Regele Ferdinant.”- Dudu Isabel.

“Mi-ați plăcut foarte mult. Aveți toate șansele să câștigați tot concursul, din puctul meu de vedere.”- Andy Ghost.

Ares

Ares, ca la 14 ani

Academia de Rock și-a mai înscris încă o trupă în competiția Jaxx Rock Battle: Ares. Trupa e formată din cinci prichindei, nu mai mult de 14 ani, două chitări, un bas, percuție și un solist. Micuții rockerași au deschis spectacolul lor cu melodia Aerials, de la Sistem Of A Down. Melodia solicită mult vocea solistului, iar vocalistul nu a reușit să atingă toate notele joase.

“Deși sunteți foarte tineri, ați fost cea mai bine închegată trupă din seara aceasta: ați avut același stil, ați avuc comunicare cu publicul, ceea ce este foarte important. Vocalistul trebuie să fie atent la octave. Am apreciat mult atitudinea voastră, sunteți pe drumul cel bun.”-Andy Gost.

Chiar dacă au cântat numai două melodii, Aerials și o compoziție proprie, cei cinci de la Ares au comunicat cu cei din public, au coborât de pe scenă în timpul ultimului refren și au primit laude din primele rânduri, ocupate de părinții lor mândri.

Caustic

Hai s-o spunem pe românește, în stil Caustic

Ultima trupă din competiția din seara de 25 martie a fost Caustic. Trupa are experiență atât pe scena concertelor, cât și în tot spectrul muzical.  Doi chitariști, un basist foarte expresiv și un toboșar au umplut scena cu un rock alternativ ritmat, melodios și plin de poveste.

“Ați cântat un alternative instrumental foarte interesant. Mi-au atras atenția poveștile prin care le-ați spus prin intermediul fiecărei melodii.”- Andy Ghost.

Trupa clujeană a fost foarte apreciată de memri juriului pentru că au avut curajul să se lanseze și să cânte în limba română.

Seara s-a încheiat cu trupa S.I.T.A, câștigătorii primei ediții Jaxx Rock Battle, care și-au lansat primul lor album.

Mult noroc trupelor!

Articol scris de Cristina UNGUREAN

Mulțlumiri foto: Jaxx Garajul Rock

 

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

One thought on “Jaxx Rock Battle din 25 martie, seara basiștilor

  1. Academia de Rock este un brand ce apartine artistului Adi Manolovici de 16 ani. Incercati sa nu mai folositi acest brand in alte scopuri. Brandul lui Caarasan se .numeste ‘rock academy’. Folositi titulatura corecta pentru a evita confuziile si salile de judecata. Academia de Rock. http://www.acadiaderock.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.