Logo
 
marți, martie 24th, 2015

Jaxx Rock Battle trebuie sa devina o traditie. Foto 18 martie

Jaxx Rock Battle 2015 a ajuns deja la a treia runda de concerte din aceasta editie si putem sa afirmam ca este una dintre miscarile rock care trebuie sa devina o traditie in Cluj si nu numai.

De ce?

Muzica rock nu este foarte sustinuta de obicei, nu are un public larg, fiind considerata o nisa, iar sustinerea mediatica este destul de slaba, fie ca vorbim despre online, print, televizor, radio. De aceea, acest concurs este o oportunitate foarte buna de afirmare pentru formatiile rock care s-au inscris si care au fost alese pentru a oferi cateva  minute din munca lor publicului. Aici au ocazia sa cante pe scena barului, sa interactioneze cu un public restrans  si sa primeasca feedback constructiv si foarte util de la muzicienii din juriu.

Trupele care au urcat pe scena si au incantat publicul din Jaxx in a treia runda au fost Funk’e FetishGeckoSky Swallows Challenger. Un prim aspect care s-a simtit la fiecare trupa este experienta de scena.

Funk’e Fetish au deschis seara si a fost primul lor concert in aceasta formula.

Formatia a fost infiintata inainte cu aproximativ o luna de concurs. Bassul, chitara si tobele s-au auzit foarte bine, iar Madalina (vocalista) are o voce foarte buna si puternica, perfecta pentru rock.  Formatia a sunat bine, iar per total este de lucru la melodii proprii, la expresivitate si la comunicarea cu publicul. Publicul este foarte important si ofera energie si aplauze daca comunici cu el si daca ii „provoci.”

DSC_0011

Formatia Gecko a urcat pe scena si au adus un nou suflu de energie

Cu un sound mai heavy fata de trupa precedenta, Gecko au intrat in forta pe scena si au mobilizat rapid publicul cu piesele lor, dar si cu un cover la melodia Down with the sickness. Vocea solistului Ovidiu Florea este interesanta in combinatie cu riffurile „grele” deoarece este uneori clean, iar uneori „scream”.

Gecko s-au format in 2013 si intr-un interviu acordat echipei Musicomania au spus:

„Tot ce va putem spune e ca abordam un concept de sunet fresh pe scena romaneasca, iar daca va place <nebuneala>, va asteptam sa ne rupem impreuna la concerte. Restul e Live.”

DSC_0041

Sky Swallows Challenger: o combinatie de Post Rock, Alternative, Atmospheric

Formatia exista in aceasta formula din 2009, iar experienta de scena s-a simtit la sunetul formatiei si la modul in care muzicienii relationau unii cu altii pe scena. Stilul celor de Sky Swallows Chellenger este foarte diferit de ceilalti concurenti deoarece experimenteaza mai mult si nu se bazeaza pe comunicarea cu publicul, ci pe trairile personale si  pe atmosfera.

Extras din interviu Musicomania: De ce sa venim la concertele voastre?

„Pentru ca muzica live are farmec, si pentru ca energia publicului ne inspira si ne da energie, pe care o transpunem inapoi in muzica.”

DSC_0088

Rezultatele finale ale serii au fost:

  • Funk’e Fetish: 125.7 puncte
  • Gecko: 197 puncte
  • Sky Swallows Challenger: 185.6 puncte

Dupa recitalurile trupelor concurente, ultimul concert ne-a fost oferit de Masterpiece, formatie de tribute Metallica.

Masterpiece – o „capodopera” din Cluj

Masterpiece este formatia lui Andy Ghost care este vocalist la Altar si la trupa Muzicantii, dar si membru al juriului Jaxx Rock Battle. Acestia canta melodii consacrate de la Metallica precum Sad but True, Enter Sandman, Seek and destroy, Fade to Black, Whiskey in the jar etc.

DSC_0166

In premiera pentru fanii din Jaxx, Masterpiece au cantat melodia Symphony of Destruction de la Megadeth care a avut mare succes printre fanii prezenti. (aici este o filmare de la concert).

Serile de la Jaxx Rock Battle devin tot mai intense pe masura ce concursul inainteaza deoarece au cantat si s-au format tot mai multe trupe promitatoare. Trupele infiintate de rockerii foarte tineri au mult potential si ar putea avea un viitor frumos in muzica daca continua sa lucreze si sa se perfectioneze in permanenta.

Dragi concurenti, muzicieni si iubitori de muzica rock, exploatati-va talentul, lucrati-l si invatati-l,  apoi trebuie doar sa va jucati cu el si sa il oferiti publicului. El o sa va rasplateasca cum stie mai bine: cu aplauze, cu energie, cu urlete si cu bataia aceea pe umar cand coborati de pe scena sau chiar cu o bere la bar.

DSC_0156

Urmatoarea editie va avea loc in 25 martie, iar finala se va desfasura in 1 aprilie.

Be there and rock on!

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.