Logo
 
marți, martie 10th, 2015

Mad Riot

Bio MAD RIOT

2012 mai – se  înființează Mad Riot.

2012 mai- 2015 februarie – concerte la grămadă în şi în afara României

2014 iulie – lansare EP. „Bad Girl”

2014 septembrie – primul videoclip pe piesa „Rock the Night”

2014 noiembrie – au câștigat locul 3 la concursul Peron Music

Janos, lead vocal al trupei Mad Riot ne povestește despre începuturile trupei.

1. Care este povestea din spatele formarii trupei? Cum v-ati cunoscut?*
Basistul şi chitaristul (ambii se numesc Hunor) s-au cunoscut la o bătaie. Da. Pe bune. Au devenit prieteni buni, şi după scurt timp l-au cunoscut pe tobarul nostru, Zsolt, care atunci avea 12-13 ani.

2 . De la ce vine numele trupei? Sau de unde v-a venit ideea pentru nume?
Formaţia se numea Rock Revolution şi aveau un alt solist. Cântau mai mult punk rock, şi câteva piese din hard-rock-ul maghiar (nimic ieşit din comun în zona noastră, între trupele formate din teenageri). Ei, solistul avea alte aspiraţii, şi a plecat din formaţie. Eu atunci eram un fel de advisor al cântăreţului. După şase luni de inactivitate, formaţia tot era fără solist. Eu eram ultima alegere a lor… nici nu am vrut să particip, pentru am mai fost la o formaţie mai demult de unde eram dat afară, pentru că nu aveam o „voce bună”.

1*. Totuşi am început repetiţiile cu ei, şi după vreo şase luni am vrut să schimbăm profilul, adică genul de muzică… Când am vorbit destre asta cu prietenii noştri, toţi ne-au chemat „nebuni”. Da. ’80’s Rock, şi Glam Rock la oraşul nostru era de neimaginat. Şi noi am început munca… şi am reuşit. And MAD RIOT was born. Nu mai cântam în maghiară, ci doar în engleză, pentru am vrut să ieşim din microuniversul nostru, folosind limba universală a muzicii rock.

mad riot

3. Cum va descrieti trupa in cateva cuvinte?
Suntem din păcate (şi din fericire) formaţie care tace şi face, în sensul ca nu avem un marketing extrem de sofisticat, dar unde avem concert, garantăm că publicul se va ridica de la mese și va cânta şi petrece cu noi.

4. Cine sunteti cand coborati de pe scena?/Cu ce va ocupati in afara de muzica?
Întotdeauna suntem cu fanii, cu fetele şi băieţii care nu au stat în faţa monitoarelor pe facebook , ci au venit la concertul nostru. Din punctul nostru de vedere ei merită acest lucru, şi avansăm pe plan muzical după feedback-ul dat. Suntem Rock Stari 24/7 . Şi ca hobby suntem ingineri agrari, asistenţi personali, ucenici la o fabrică de sticlă şi elevi de liceu.

5. Ce va inspira cand scrieti piese noi?
De obicei fetele ne dau o inpiraţie destul de mare- de fapt aproape toate piesele noastre sunt despre fete… mai bune sau mai rele…

6. De ce sa venim la concertele voastre?
Pentru că noi vom fi acolo. Vom fi tari şi zgomotoşi. Avem nevoie de public ca să fim şi mai zgomotoşi… şi eventual să ţineţi peretele dacă e să cadă pe noi. „We wanna rock you, so we’ll just keep on rocking”.

Vă aşteptăm cu mult drag.

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.