Logo
 
joi, martie 12th, 2015

Negura Bunget

Category:

Etichete:

Negură Bunget este o formație românească de black metal. A fost înființată sub numele de Wiccan Rede la sfârșitul anului 1994, în formulă duo (Hupogrammos Disciple și Negru). În luna noiembrie a aceluiași an au înregistrat primul lor demo, From Transylvanian Forest.

Albumul de debut Zîrnindu-să, lansat către sfârșitul lui 1996, aduce schimbarea numelui trupei în cel actual și cristalizarea unei ideologii specifice. Următorul album a apărut în 1998, sub titlul de Sala Molksa. Odată cu acesta, trupa l-a cooptat pe cel de-al treilea membru oficial, Spurcatu. Are loc prima lor apariție pe o scenă din străinătate, la festivalul Open Hell din Volyne (Cehia), iar în 2000 au lansat Măiastru Sfetnic, cel de-al treilea album. Popularitatea lor în mediul underground a crescut, astfel încât au avut parte de alte concerte în România și țările învecinate (Serbia,Ungaria), precum și de un contract cu Code666 Records, o casă de discuri din Italia.

Negură Bunget a apărut pe scena rock din România în 1995. De-a lungul anilor formația a lansat șase albume, iar acum se pregătește să-l lanseze pe al șaptelea.

Probabil cea mai titrată trupă de metal din România, Negură Bunget își lansează vineri, 13 Martie, in Flying Circus din Cluj albumul TĂU!

tau negura bunget

„Ca prima parte a unei trilogii muzicale si vizuale legate de Transilvania, TĂU e concentrat pe partea naturala, explorand locuri spectaculoase, precum si legendele, miturile si traditiile acestora, deschizand o fereasta catre trecutul unor locuri legendare. Albumul va fi editat de casa de discuri germana Prophecy Production.” – au transmis membrii formației.

Negura Bunget inseamna:

Gabriel Mafa / Negru – tobe / percutii / tambal / xilofon / tulnic
Tibor Kati – voce / chitara / keyboards
Adrian Neagoe / Oq – chitara / voce / keyboards
Petrică Ionuţescu – fluier / tulnic / trompeta / instrumente traditionale
Ovidiu Corodan – bas

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.