Logo
 
miercuri, noiembrie 19th, 2014

O săptămână de filme de Oscar şi blockbustere la TV

Category:

Etichete:, , ,

După un weekend cu multă tensiune în stradă şi încrâncenat pe multe dintre posturile TV, iată cele mai bune filme şi seriale pe care le oferă micul ecran săptămâna aceasta:

Luni, 23.35, AMC: „Stare de graţie/ State of Grace”

Acest film prezintă o felie de viaţă din lumea gangsterilor New York-ului. A avut premiera cam în aceeaşi perioadă cu celebrul GoodFellas al lui Martin Scorsese, producţie ce aducea pe marele ecran acelaşi subiect, într-o manieră cu totul răvăşitoare, încât puţine filme se pot compara cu ea. Prin ce excelează filmul State of Grace, difuzat de AMC? Excelentă este portretizarea pe care actorul Gary Oldman o face personajului său, Jackie Flannery, dar şi modul în care acest personaj este construit din scenariu – faptul că Jackie trăieşte într-o lume a răului şi a răzbunării îl face să îi încolţească în minte ideea că face ceea ce trebuie. Postul american AMC se regăseşte în grila unor provideri ca UPC, Focusat, Akta.

Marţi, 18.00, HBO: Thriller „Argo”

Un film bazat pe povestea adevărată a misiunii de salvare a șase americani prinși în Iran, ca urmare a atacului din 1979 a ambasadei Statelor Unite la Teheran, ce a șocat întreaga lume. Cele șase persoane au reușit să evite luarea de ostatici făcută de revoluționarii iranieni și li s-a oferit apoi șansa să se ascundă acasă la ambasadorul canadian Ken Taylor, care a riscat totul ca să îi salveze, chiar și când alții i-au refuzat. Oaspeții, așa cum au ajuns să fie cunoscuți, erau în pericol constant de a fi găsiți și capturați. Cum timpul curgea în defavoarea lor, Antonio „Tony” Mendez a pus la cale un plan genial de evadare. Oscar pentru Cel mami bun film anul trecut.

argo-504506l-imagine

Miercuri, 23.30, FilmBox: „The Ghost Writer”

Asasinate politice, spionaj, dialoguri aprinse, distribuţie cu actori unul şi unul, scenariu adaptat după un best-seller şi regia semnată de Roman Polanski! Un talentat scriitor (Ewan McGregor) este angajat să scrie memoriile lui Adam Lang (Pierce Brosnan), un fost prim ministru britanic controversat. Pe parcurs, descoperă secrete explozive din trecutul acestuia, ajungând să fie vânat pentru că ştie prea multe. FilmBox a fost lansat în România în anul 2011 în rețeaua UPC. Acum FilmBox se poate recepționa și în rețelele Telekom și INES IPTV.

the-ghost-writer-

Joi, 21.00, AXN – Serial: „How to Get Away with Murder”

Viola Davis este Annalise Keating, profesor universitar celebru pentru cazurile fără speranţă câştigate ca avocat al apărării. Înconjurată de studenţi ambiţioşi, Keating se va trezi implicată într-un caz de crimă, care va duce la o investigaţie paralelă cu cea a autorităţilor. „Punctul focal al întregului spectacol este, cu siguranţă, Viola Davis. Este strălucitoare în primul episod, aşa cum ne aşteptăm cu toţii să fie. Este o actriţă talentată cu o prezenţă puternică pe ecran şi care străluceşte în acest film. Serialul promite să fie suprinzător, captivant, cu elemente întunecate şi care să ţină publicul în tensiune. Viola Davis dă viaţă unui personaj enigmatic şi foarte calculat”, scrie New York Times.

Vineri, 20.00, Pro Cinema: film de comedie „Aristocraţii”

In momentul cand afla ca datoreaza Trezoreriei Publice suma de aproape doua milioane de euro, contele Charles Valeran d’Arbac de Neuville, sotia sa Solange, nascuta Poitou Castilla de la Taupiniere, precum si alti ascendenti si descendenti ai lor hotarasc sa faca imposibilul pentru a pastra castelul Neuville, simbol al unei existente pe cat de ilustre, pe atat de fragile. Astfel alaturi de un bancher cu nervii zdruncinati, un executor judecatoresc aristofob, contele impreuna cu numeroasa sa familie de vita nobila pornesc intr-o calatorie de descoperire a unei identitati intr-o lume nebuna, dar si de identificare a unor resurse materiale care sa-I scoata din impas. Cu Charlotte de Turckheim, Jacques Weber, Vincent Desagnat, producţie franceză din anul 2006.

Sâmbătă, 12.00, Universal Channel: serial „Intelligence”

Acest serial dramatic îl urmărește pe agentul secret Gabriel Vaughn (Josh Holloway), care stochează toate cunoștințele din ciberspațiu pe microcipul implantat în creierul lui. Cu ajutorul implantului, Gabriel a devenit primul om conectat direct cu reţeaua de informaţii globală, care are acces complet la Internet, WiFi, telefoane şi date din satelit. Poate sparge orice centru de date, poate accesa informaţii secrete-cheie şi poate, astfel, lupta pentru a proteja Statele Unite de adversari. Agenţia guvernamentală de cyber-securitate creată pentru a-l ajuta este condusă de directorul Lillian Strand (Marg Helgenberger), un şef eficient şi direct, care supraveghează misiunile unităţii de elită. Strand o numește pe Riley Neal (Meghan Ory), agent al Serviciului Secret, să-l protejeze pe Gabriel de ameninţările exterioare, de propriul lui comportament imprevizibil şi neglijent şi de dispreţul acestuia pentru regulament.

intelligence

Duminică, 20.30, Antena 1: film de acţiune „Misiune imposibilă III”

La petrecerea de logodna, Ethan primeste un telefon de la IMF, o agentie care se ocupa cu pastrarea secretelor de stat. Astfel afla ca ca un agent pe care acesta l-a antrenat si de care s-a apropiat foarte mult a fost luat ostatic de catre Davian, unul dintre cei mai mari contrabandisti ai lumii. Chiar daca a plecat din agentie de ceva timp, Ethan Hunt se hotaraste sa termine misiunea si sa-l prinda pe Davian. Misiunea se complica in momentul in care contrabandistul o rapeste pe logodnica lui. Va reusi el sa-si salveze familia, avand in vedere ca de partea lui Davian se alatura si cativa agenti corupti? Cu Tom Cruise, Michelle Monaghan, Ving Rhames, Philip Seymour Hoffman.

Sursa: www.cinemagia.ro

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.