Logo
 

Simfonia Culorilor

SIMFONIA CULORILOR este un proiect initiat de MUSICOMANIA in spiritul artelor prin care ne dorim sa descoperim si sa promovam valori precum CREATIVITATE, ORIGINALITATE, INITIATIVA, AUTOMOTIVARE si PROVOCAREA DE A FACE PRIMUL PAS.

Un proiect artistic fara varsta, prin care vrem sa descoperim oameni talentati, care au ceva de spus si de aratat, care pana acum nu au avut curajul si contextul de a spune lumii ce traiesc.

Simfonia Culorilor se adreseaza artelor, care, in viziunea lui Hegel sunt 9 la numar, si anume:

Arhitectura     Sculptura     Pictura

Muzica     Dansul     Poezia

Cinematografia     Televiziunea     Benzi desenate

In ESTETICA lui Hegel aceste arte sunt dezvoltate in relatie cu lumea reala:

Arhitectura este pe primul loc, deoarece este arta care foloseste mai mult material si este limitata in exprimarea sentimentelor.

Pe locul 2 vom gasi sculptura, deoarece este o arta care se concentreaza in primul rand pe materiale cum ar fi lemnul, piatra, marmura, bronzul, printre altele, dar care lasa mai mult spatiu de exprimare.

Apoi vine pictura, unde prezenta emotiilor este si mai palpabila, urmata in aceasta ierarhie de dans, muzica si poezie.

Pentru Hegel, poezia era arta perfecta, deoarece plonja in cele mai profunde sentimente ale inimii, dincolo de material.

Hegel a murit inainte de nasterea cinematografiei. Sintagma „a saptea arta”, vine prin urmare, de la un critic italian, Ricciotto Canudo, care a propus-o in 1912. Canudo a numit cinematografia a saptea arta deoarece este un amestec de material si estetica. Este cea mai „consumata” pentru ca incorporeaza cele cinci elemente de ale artei: limbajul, sunetul, imaginea, miscarea si interactivitatea.

Cat despre cea de-a opta arta, Roger Clausse a publicat in 1941 cartea Radioul, a opta arta. Astfel, televiziunea substituia radioul. Benzile desenate au primit titlul de a noua arta de la Morris, creatorul lui Lucky Luke, si de la Pierre Vankeer care au desenat timp de 3 ani benzi pentru rubrica intitulata A noua arta.

Prima scanteie a unui proiect este visul. E important sa crezi in visele tale, dar si mai mult, e important sa faci un pas inainte spre a le dezvolta si a le aduce la lumina. Un vis implinit e ca un far aprins prin care poti dirija o lume, a ta, a altora.

Tu ce culoare esti?

Acest proiect aduce libertatea culorilor, a viselor si a exprimarii fara granite. Daca crezi in tine si in puterea ta de a colora lumea, noi iti uram „bun venit” in Simfonia Culorilor! Arata-ne ce poti si noi vom spune lumii despre tine.

Povesteste-ne despre tine si creatia ta pe adresa : simfoniaculorilor@musicomania.ro

De fapt, acesta e primul tau pas. A fost greu ?
Dragii mei, Simfonia Culorilor este o poveste care nu incepe cu „a fost odata ca niciodata” ci mai degraba cu „au trait fericiti pana la adanci batraneti” pentru ca asta se va intampla daca alegi sa crezi in tine.
Daca nu ai inteles pana acum, Simofnia Culorilor este o pveste despre creativitate, originalitate, initiativa, incredere si … culoarea potrivita !

… si pentru ca nu va putem cere initiativa fara a va oferi incredere, am hotarat sa facem chiar noi PRIMUL PAS!

Culoarea pe care am ales-o este VERDE. Am ales acest nume care sa intruchipeze spiritul inovativ si vesnic proaspat, un nume care este dedicat creativitatii, un nume care transmite speranta, buna dispozitie dar mai ales schimbarea. Verde este inedit, motivant si provocator. Am ales culoarea Verde pentru ca ea pentru noi simbolizeaza MUZICA si am decis sa initiem un proiect inedit in Romania, primul de acest gen din tara.

Rezultatul artistic al acestui proiect constă în prezentarea neconvenţională a muzicii electronice (cu elemente clasice) sau a muzicii clasice ( cu elemente electronice) în scopul aducerii unui public cât mai larg – mai ales tânăr – în preajma acestor stiluri muzicale.

Cum se va numi acest proiect ? E foarte simplu, SIMFONIA VERDE!

Ce este Simfonia VERDE?
Simfonia VERDE este un proiect dinamic si energic si se desfasoara sub bagheta dirijorului Vlad Agachi, in colaborare cu orchestra The Young Famous Orchestra, fiind initiat de Bigtime Production sub coordonarea producatorului Patriciu Pop.

Simfonia Culorilor a inceput! Urmareste campania pe tot parcursul anului si te vei bucura de proiecte spectaculoase, inovative, originale si … colorate.

Fii alaturi de noi pe www.musicomania.ro si pe Radio Transilvania in fiecare joi seara de la ora 20.00 – 22.00.

Multumim artistului Frenk Soja pentru imagini.