Logo
 
vineri, martie 13th, 2015

Simfonia VERDE!

Simfonia VERDE!

Proiect sustinut de BCR – Banca Oficială a Capitalei Europene a Tineretului

Câteva note muzicale se aliniază într-o consonanță perfectă prin care orchestra deschide un allegro… Basul începe să vibreze, arcușul mângâie vioara în pas de adagio… Beat-ul se intensifică și difuzoarele încep să danseze în carcase… Coardele alunecă ușor într-un tempo de menuet rapid, dansant… Frecvențele se joacă-n sintetizatoare… Partitura dictează un deznodământ vivace sub bagheta dirijorului… În boxe răsună ultima pulsatie de bas…

Rezultatul? O explozie electrizantă de culoare și muzică simfonică!

Ce culoare? VERDE, desigur!
Am ales această culoare pentru că întruchipează spiritul inovativ și veșnic proaspăt, o culoare care este dedicată creativitații și care transmite sperantă, bună dispoziție dar mai ales renastere.

Verde este inedit, motivant și provocator.

Ce este SIMFONIA VERDE?
Simfonia Verde este un proiect inedit, o combinație între muzica electronică și muzica simfonică, primul proiect de acest gen din România, un proiect produs de Bigtime Production pentru  trupa VERDE si The Young Famous Orchestra , sub bagheta Dirijorului Vlad Agachi.

Rezultatul artistic al acestui proiect constă în prezentarea neconvenţională a muzicii electronice îmbinată cu elemente clasice sau a muzicii clasice cu elementele muzicii electronice, în scopul de a veni în întâmpinarea valorilor exprimate de fiecare dintre cele două stiluri și astfel de a aduce laolaltă un public cât mai larg .

Oraşul Cluj-Napoca a fost desemnat Capitala Europeană a Tineretului în 2015, un proiect care susţine implicarea tinerilor pentru o dezvoltare urbană sustenabilă şi responsabilă.

Pentru că, la randul nostru, promovăm aceste valori, cum ar fi creativitatea, responsabilitatea și originalitatea, am decis să propunem clujenilor ( dar nu numai) un proiect spectaculos.

Vă asteptăm în 22 martie la Avampremiera acestui proiect, organizat la Sala Auditorium Maximum de la ora 11.00,  să fiți alături de noi la cel mai îndrazneț proiect de atitudine muzicală.

Artiști invitați: Răzvan Krivach, Raluca Bilațiu, Alexandra Cociș, Indie Folker, Admiral C4C, Liviu Deac și Adrian Ardelean.

Spectacolul  este deschis pentru public, intrarea fiind GRATUITĂ. Vă așteptăm astfel la o poveste despre curaj, schimbare, originalitate și creativitate pe care vrem să o oferim tuturor generațiilor.


Cine va dirija SIMFONIA VERDE?  Dirijorul VLAD AGACHI!
Vlad Agachi este unul dintre cei mai activi tineri dirijori români, formarea sa muzicală fiind marcată de perfecţionarea la Staatsoper Berlin sub îndrumarea unuia dintre marii dirjori ai lumii: Daniel Barenboim.  Cariera sa este deja una variată, în ţară şi în străinătate, iar apariţiile sale sunt caracterizate de o deschidere specială către public: caracterul formal şi adesea sobru al concertelor de muzică clasică este înlocuit de un dialog concret cu spectatorii, de o prezentare inedită şi „hazlie” a partiturilor pe care le dirijează.

Acest tip de interacţiune amuzantă – dar fără a trece pragul bunului gust – între orchestră, dirijor şi public, este strâns legată de proiectul de „suflet” al tânărului artist: orchestra The Young Famous Orchestra din oraşul său natal, Cluj-Napoca, una dintre puţinele orchestre simfonice private din România. Vlad Agachi este dirjor al ansamblului ce reuneşte aproximativ 70 dintre cei mai valoroşi muzicieni ai ţării intr-un proiect de tineri instrumentişt,  foarte, capabili, prin energia lor, să transmită tensiunea artistică a unui repertoriu cuprinzător.

Simfonia Verde” este o provocare! Pentru noi, în încercarea de a combina două stiluri complet diferite de asemenea manieră încât să se potențeze reciproc, rezultând într-un produs muzical autentic și proaspăt pe piață. Pentru public, in a îmbrățișa această mișcare inedită, am spune chiar revoluționară, fiind printre primele proiecte muzicale electrice în variantă simfonică din România.

Cine este trupa VERDE?

Evenimentul este organizat de Musicomania și susținut de BCR –  Banca Oficială a Capitalei Europene a Tineretului Cluj-Napoca 2015.

BCR
În acest an BCR – Banca Oficială a Capitalei Europene a Tineretului susține demersurile acestor artiști creativi, în
cel mai îndrazneț proiect de atitudine muzicală care, cu siguranță va surprinde și va încânta publicul: Simfonia VERDE!
Partenerii evenimentului sunt: Paralela 45, TVR Cluj, Tomi Tothpal si Cursfotografie.ro.

Evenimentul este promovat de: ProFM, Look TV, Monitorul de Cluj, Ora de Cluj, Buzznews, Transilvania Reporter, Revista Bulevard, ClujLife, Partytude, Nappoca, Eclujeanul, Orașulcluj, Clujuldebuzunar.ro, Cluj.com, Bunadimineata.ro, Clujul Cultural, Vocea Transilvaniei și Gratuitor.

Partener de organizare Agenție de Evenimente și Marketing – Respect Bigtime.

Ia-ți prietenii și vino la Simfonia VERDE!

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.