Logo
 
joi, septembrie 17th, 2015

Soneros De Verdad la Sibiu Jazz Festival

Autentici, plini de suflet şi ritm: Soneros de Verdad îşi duc publicul într-o călătorie prin diversitatea muzicală a Cubei. Spun despre ei că sunt a doua generaţie de Buena Vista Social Club – şi asta pe bună dreptate, căci muzica lor este un amestec încântător de son, danzón şi jazz. Legendarul Pio Leyva a fost unul dintre membrii fondatori ai trupei care cuprinde şapte muzicieni virtuoşi din insula lui Fidel Castro.

Din punct de vedere muzical – Soneros de Verdad / “Cântăreţii Adevărului” merg pe propriile lor căi: pe de o parte rămân fideli sunetului Son Cubano şi cântă piese clasice, pe de altă parte redau cel mai bine multe compoziţii originale. Muzica lor oferă autenticitate.

De când a început marea renaştere a sunetului cubanez, Luis Frank a fost unul dintre cele mai importante nume implicate în transmiterea moştenirii muzicale provenite de la Buena Vista către lume, în exteriorul Cubei. Un vocalist fantastic, el şi trupa lui, “Soneros de Verdad”, au avut un succes senzaţional în întreaga Europă legat de renaşterea muzicii tradiţionale cubaneze. A făcut parte din Orquesta Revé, Compay Segundo şi a mers în turnee în întreaga lume alături de Buena Vista Social Club şi Afro Cuban All Stars.

La nivel mondial s-au vândut 350.000 exemplare din primul lor album, “Buena Vista – Barrio de la Habana”. În Cuba a stat în Top 20 aproape o jumătate de an, şi a urcat până în vârful topurilor din Japonia şi Grecia. În Germania a primit Premiul German pentru Jazz.

Soneros De Verdad (Cuba)

Luis Frank Arias – voce

Lázaro Dilout – trompetă, voce

Nicolás Sirgado – bass, voce

Sergio Veranes – chitară, voce

Querol Aldana – chitară, vocals

Vivo Barrera – percuție

Fabián Sirgado – congas, voce

Official Website: http://sonerosdeverdad.com/

Sibiu Jazz Festival

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.