Logo
 
sâmbătă, august 1st, 2015

Untold Festival (ziua 1): Fedde Le Grand, Dimitri Vegas and Like Mike, ATB

Untold Festival a debutat cu dreptul joi seara în Cluj-Napoca cu Șuie Paparude, Tom Odell, Lost Frequencies, Fedde Le Grand, Dimitri Vegas and Like Mike și a culminat cu ATB, foc aplauze și artificii. Conform organizatorilor, peste 53.000 de participanți au fost la festival şi s-au bucurat de artiștii din prima zi și de activitățile din Parcul Central.

Prima zi a festivalului a decurs foarte bine și a demonstrat tuturor scepticilor, criticilor și așa-zișilor „hateri” că Untold este un festival bine organizat care și-a meritat promovarea excesivă și care se ridică la un standard foarte înalt față de festivalurile din România.

Untold 2015 (15)

Intrarea oficială în festival a fost amenajată în Parcul Central. Din momentul intrarii în parc, până la schimbarea biletului în brăţară, verificarea corporală şi accesul în Cluj Arena, dura destul de puţin faţă de cum s-a speculat.

Sistemul de plata Festipay

Sistemul de plăţi Festipay de la Banca Transilvania a funcţionat foarte bine. Acest sistem implică cumpărarea unui card în schimbul sumei de 5 lei, care este percepută ca o garanție ce poate fi recuperată la finalul evenimentului. Cardul se încarcă cu suma dorită, minimul fiind de 20 lei şi poate fi cumpărat de la orice punct semnalizat Credit Point.

În momentul în care se dorește achiziționarea unei băuturi de la bar, se plătește cu cardul, suma este retrasă, iar restul de bani este afişat pe un ecran.

Acest sistem a fost prima oară implementat la Electric City, apoi la Electric Castle și acum a avut succes și la Untold deoarece durează puţin să plăteşti şi nu este complicat.

Organizarea a fost foarte bună

Înainte de începerea festivalului au existat multe opinii contra și a faptului că nu este bine organizat, că s-a îngrădit spațiul public ș.a, dar prima zi de festival s-a desfăşurat foarte bine: nu au fost întârzieri la scena principală, cardurile s-au încărcat rapid, la bar nu au fost cozi, iar efectele speciale și sonorizarea au fost peste așteptări.

Șuie Paparude au deschis oficial festivalul când au urcat pe scena principală Ursus Untold Stage, iar paricipanții au început să se adune în fața scenelor și să intre în atmosfera festivalului. Ca de obicei, Șuie Paparude au „încălzit” mulțimea pentru ceea ce avea să urmeze.

Tom Odell a urcat pe scenă după Șuie Paparude și a fost prima trupă care a cântat cu instrumente, cu tobe, bass, chitara, pian și 3 vocaliști: Tom Odell frontman acompaniat de două domnișoare la backing vocals. Tom Odell a fost diferit ca stil și ca abordare față de ceilalți artiști din cadrul festivalului, care se incadrau mai mult în stilul EDM (Electronic Dance Music).

Tom Odell Untold-001

Pe fundalul „baloanelor” umflate care pluteau în aer, Tom Odell a avut un concert interesant și intens, iar cele două vocaliste au cântat foarte bine și au dansat pe ritm, în sincron. La un moment dat a apărut între ele și o fetiță blondă care dansa.

Când a început să cânte hitul „Another Love”, mulțimea și-a dres vocea rapid și a cântat la unison cu el. Toate mâinile băteau pe ritmul tobei mari și a pianului acompaniat de chitara acustică.

Piesele lui Tom Odell au un pattern care este destul de respectat: versuri profunde, o componentă lentă și una foarte rapidă care la mijloc se intensifică. Urmăotorul pas: fade out și aplauze.

Următorul conform programului era Duke Demont, dar acesta nu a mai mixat, ci a fost schimbat cu Lost Frequencies care trebuia să aiba setul la ora 2.40.

Lost Frequencies a intrat în forța dupa Tom Odell și a schimbat atmosera complet cu câteva remixuri la piese arhicunoscute precum No woman no cry, Can’t touch this, What is love (Haddaway), King of the Bongo (Manu Chao), Lean on (Major Lazer) și altele.

Untold 2015 (16)
Partea stanga a scenei cu 2 ecran

Între timp, la scena River Side (lângă Sala Polivalentă) a început unul dintre artișii care au fost foarte așteptați, deși a mai fost prezent și la Electric Castle în 2014.

Gramatik a fost mai impresionant decât la Bonțida deoarece a avut pe scenă chitarist și saxofonist. Chitaristul a cântat și vocal câteva coveruri, unul dintre ele fiind „You don’t have to be rich” la care a atins câteva note foarte înalte, iar publicul a fost cucerit.

Untold 2015 (17)

Wilkinson a fost următorul pe scena River Side. Cu hiturile celebre și cu alte piese, Wilkinson a ţinut mulţimea antrenată pentru următoarele seturi.

Pe scena principală a început mixul olandezul Fedde Le Grand, iar majoritatea oamenilor s-au mutat la Cluj Arena. Acesta a fost foarte energic și mulțimea a apludat, a cântat și a sărit pe tot parcursul setului. Unul dintre cele mai cunoscute trackuri ale lui este „Put your hands up 4 Detroit”. Fedde Le Grand este văzut ca un artist definitoriu pentru stilul house și este un artist care se perindă pe la festivaluri precum TomorrowLand, Sensation, Coachella, în Ibiza, Amsterdam și în multe alte locații celebre pentru acest stil muzical.

Untold 2015 (7)

Dimitri Vegas and Like Mike sunt duo-ul „frățesc” care au câștigat premii pentru mixurile lor care se incadrează în noul val de muzică dance internațională. Ei au continuat petrecerea pe arena și ne-au ținut mai mult cu picioarele în aer decât pe pământ.

ATB sau Andre Tannenberger este headliner-ul serii și unul dintre cei mai influenți artiști din ultimii 15 ani în genul electronic. El a pus melodiile cele mai cunoscute care i-au încântat pe fanii nostalgici, dar și pe cei care ascultă muzica lui.

Untold 2015 (4)

Fanii au fost prezenți și s-au distrat perfect pentru prima seara a festivalului, într-o atmosferă pe care nu am mai văzut-o în Cluj la un eveniment muzical de muzică electronică.

Prima seară a festivalului a debutat în forță și a fost un succes real din punct de vedere organizatoric, logistic, artistic. Efectele speciale de lumini și sonorizarea au ajutat la completarea unei prime seri foarte reușite, peste așteptări.

Aşteptăm cu interes să vedem cum se desfăşoară următoarele seri şi aşteptam opiniile voastre.

Untold 2015 (1)

Bilete

Bilete pentru fiecare zi mai sunt disponibile şi se mai pot achiziționa de la Ticketing din Parcul Central în orarul 10 a.m – 3 a.m, la prețul de 150 lei. Urmăriți contul Musicomania pe Facebook, conturile oficiale ale festivalului pentru informații și program: www.untoldfestival.com, Facebook UntoldFestival, https://instagram.com/untoldfestival.

Text si foto: Teodora Neagu

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.