Logo
 
miercuri, decembrie 17th, 2014

VERDE si Dj. Chriss White – O colaborare inedita ce va ajunge la Miami

De cate feluri sunt muzicienii, s-a intrebat cineva? In calitate de observator in linia intai, realizez ca acest termen este extrem de permisiv, si isi largeste in continuare aria de cuprindere. Ok, si cum se face muzica ? E si asta o viziune interesanta.

Am fost de fata la crearea unor posibile viitoare hit-uri. Procesul in sine mi se pare acum asemanator cu acela in spiritul caruia se scrie si acest articol : principalul e sa te mobilizezi si sa incepi, iar restul vine oarecum de la sine.

Asadar, se ia una bucata piesa, se scotocesc gramezile de tonuri, loop-uri, synth-uri, sampling-uri, beat-uri, si mintile luminate se apuca de mixat. Mai pui un beat, mai tragi de frecvente, mai scoti un bass ca nu se potriveste si incerci sa le legi cu vocea si creezi in final vibe-ul care face diferenta. Asta e varianta foarte pe scurt a intregului proces. Cred ca cel a carui piese se mixeaza are in prima faza ai senzatia ca cineva isi bate joc de munca sa…o taie, o schimba, o lipeste si nu mai seamana cu nimic din ce era. Si cat ai muncit la ea ! …

“Cioparteala” asta a unei piese nu se face oricum, nu se face de oricine; ca si atunci cand vrei sa iti plombezi un dinte, nu te duci la ortopedie… Asadar, chemam specialistul !

Personajele in cauza sunt Verde si Dj Chriss White, care au inceput un proiect de remixare a albumului Verde – Splendid, si care va fi introdus in Winter Music Conference 2015 de la Miami,aflata acum la o editie aniversara de 30 de ani (http://wintermusicconference.com/ ).

VERDE

Evenimentul este cel mai mare de acest gen din lume, doar in 2014 adunand peste 2 milioane de vizitatori din 209 tari. Practic iubitori de muzica, artisti, dj si delegati de profil din peste 70 tari se aduna anual la Miami Beach unde participa la un program in care sunt concentrate peste 400 de evenimente, party-uri, seminarii si workshop-uri. Wow ! In 2015 se va desfasura in intervalul 24-28 Martie.

Despre detaliile acestui eveniment vom povesti intr-un alt material.

Pana atunci, puteti asculta o bucata din creatia lor :

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.