Logo
 
miercuri, iunie 17th, 2015

Virgil Iantu si Bucharest Jazz Orchestra

Virgil Ianţu şi Bucharest Jazz Orchestra

Piața George Enescu
Vineri, 19 iunie // ora 18:00


Virgil Ianțu va concerta luna viitoare în Piața George Enescu din Capitală, în cadrul celei de-a X-a ediții a Bucharest Music Film Festival.

Evenimentul va fi organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, cu sprijinul Primăriei București.

Colecția de muzică românească „Ieri și azi” lansată în urmă cu un an de Virgil Ianțu va fi pusă în scenă în seara de 19 iunie, sub forma unui concert simfonic extraordinar.

Virgil Iantu

„Ieri și azi” este un album plin de armonie și căldură. Muzica aleasă, interpretarea ei și Big bandul oferă un sound elegant și rafinat. Iar atunci când la acest context adaugi instrumente cu corzi, ele nu fac altceva decât să îmbrace și să îmbogătească armonia, bucurându-ne și pe noi, cei de pe scenă, dorind ca acest sentiment să-l transmitem mai departe celor din public. Pe 19 iunie vă aștept să ne bucurăm împreună de muzica românească, live, interpretată în premieră în această formulă cu totul specială” declară Virgil Ianțu.

„Ieri și azi” reprezintă primul material discografic înregistrat de artist, constând într-o serie de piese românești, compuse în stiluri și perioade de timp diferite.

În cuprinsul albumului se regăsesc piese celebre din portofoliul Timpuri Noi (“Tanța”), Aura Urziceanu (“Dor de viață”), Loredana (“Extravaganza”), Direcția 5 (“Dacă ai ști”), Ștefan Bănică (“Găsește-mi loc în inima ta), Simplu (“Oare știi), Vița de vie (“Praf de stele”), Aurelian Andreescu (“Dorul”) și Holograf (“Vreau o minune”).

Inovația artistică propusă de Virgil este susținută de Sebastian Burneci, directorul muzical al proiectului și membru al orchestrei conduse de acesta.

Proiectului simfonic i se va alătura și Orchestra de Tineret, care va fi condusă și dirijată în data de 19 iunie de către Andrei Tudor.

Informații suplimentare vor fi disponibile pe site-ul artistului www.virgiliantu.ro.

Sursa articolului: cinemagia.ro

Sursa foto si video: virgiliantu.ro

ShareShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on Tumblr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.